Burger Time!!!!! Dit keer niet een standaard burger, maar een burger met producten uit het seizoen. Heerlijke geroosterde pompoen, paddenstoelen, truffel en een kwarteleitje. Heel anders dus dan de burgers die jullie van mij gewend zijn maar zeker niet minder lekker. Oké, het is misschien een klein beetje meer werk dan normaal maar laat dat je niet afschrikken. Zelfs onze kids smulden van de burger, er zat dus een trotse papa aan tafel 🙂
Wat heb je nodig voor de B4men Culi Burger
voor de burger:
500 gram goede kwaliteit gehakt
1 tl mosterd
1,5 tl sambal badjak
2 tl worcestersaus
2 tn knoflook, fijngesneden
1 geklutst ei
1 snee oud witbrood
1 el paprikapoeder
1,5 tl kerriepoeder
verse tijm, fijngesneden
handje peterselie, fijngesneden
3 salie blaadjes, fijngesneden
Voor de garnering:
2 uien, grof gesneden
1 bakje kastanje champignons, in blokjes gesneden
1 bakje cantharellen, in stukken gesneden
1 tn knoflook, fijngesneden
1 el honing
1 tl sambal badjak
peper/zout
handje peterselie, fijngesneden
roomboter en olie
8 plakjes ontbijtspek, krokant gebakken
geschaafde parmezaanse kaas
kwarteleitjes, gebakken
truffel
4 ciabatta broodjes
1 kleine flespompoen, geschild, in stukjes gesneden en de zaden eruit gehaald
4 tn knoflook, fijngesneden
bosje tijm, fijngesneden
4 blaadjes verse salie, fijngesneden
grof gehakte walnoten
Voor de Hellmann’s saus
Hoe maak je de B4men Culi Burger
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Schil de pompoen, snijd hem in stukken en verwijder de zaden
3. Leg de pompoen in een ovenschaal
4. Maak een olie marinade: Doe 75 ml olijfolie in een schaaltje en breng op smaak met 4 tn knoflook, peper/zout, 4 blaadjes fijngesneden salie en de fijngesneden tijm
5. Giet het olie mengsel over de pompoen en bak in de oven voor ongeveer 30-40 minuten gaar, als de pompoen klaar is laat je hem afkoelen
6. Ga nu verder met het maken van de b4men culi burger
7. Doe het gehakt in een grote mengkom en breng het gehakt op smaak met: 1 tl mosterd, 1,5 tl sambal, 2 tl worcestersaus, 2 tn knoflook(fijngesneden), 1 geklust ei, 1el paprikapoeder, 2tl kerriepoeder, verse tijm, handje peterselie en het witbrood in stukken gescheurd
8.Meng met je handen nu alles goed door elkaar en vorm er 4 burgers van en zet deze even apart in de koelkast
9. Ga nu verder met het maken van de garnering voor de b4men culi burger
10. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm een flinke scheut olie en 1 el roomboter
11. Fruit op middelhoog vuur de 2 grof gesneden uien samen met de knoflook, de kastanje champignons, de cantharellen, peper/zout, handje gesneden peterselie, 1 tl sambal badjak en 1 el honing.
12. Zet het vuur laag en laat de uien langzaam smoren voor ongeveer 10-15 minuten
13. Bak het ontbijtspek mooi krokant
14. Bak de burgers op de BBQ mooi goudbruin.
15. Eerst indirect garen voor 10 min.
16. Na het garen even afgrillen voor een mooi bruin kleurtje
17. Bak de kwarteleitjes en breng op smaak met wat peper en zout
19. Doe in een kommetje 4 eetlepels Hellmann’s saus en rasp hier wat truffel in, gebruik vanwege de smaak echt alleen maar Hellmann’s saus, anders wordt het te zuur. Hellmann’s saus is namelijk heel zacht van smaak en gaat heel goed samen met de truffel
20. Giet er een klein beetje goede olijfolie bij en roer dit goed door.
21. Op maken van de Burger
22. Prak de stukjes pompoen met een vork wat kleiner
23. Beleg op een Ciabatta broodje eerst een laag pompoen, dan 2 plakjes ontbijtspek en daarop leg je de burger
24. Leg op de burger wat gesmoorde ui en daarboven op het kwartelei, bestrooi met wat geschaafde parmezaanse kaas en een klein beetje grof gehakt walnoten
25. Tenslotte breng je een flinke eetlepel Hellmann’s truffel saus aan en je kan gaan genieten van je heerlijke B4men Culi Burger!!!
26. Serveer met een lekker bok biertje 😉