B4men Cheeseburger! Een zelfgemaakte burger is het lekkerst!! Recept B4men

Een lekkere burger hoeft helemaal niet veel werk te zijn. De vorige burger die op de site heeft gestaan was de b4men Culi Burger, die was onwijs lekker maar heeeeel veeeeel werk. Om het een beetje goed te maken met sommige van jullie, er waren namelijk toch mensen (heel jammer) die het belachelijk vonden om een burger te maken die zoveel ingrediënten bevat en die zoveel tijd in beslag neemt. Tegen die mensen zeg ik probeer hem eerst eens te maken en vertel dan of je het nog steeds onzin vindt, maar ik ben de vervelendste niet dus daarom vandaag een burger die super simpel, super snel en ook super lekker is. Een burger maken met dit recept kan niet mislukken!

DSC04762

 

Wat heb je nodig voor de B4men Cheeseburger

Voor de burger:

500 gram gehakt, ik gebruikte een mix van lam en rund

1/2 el sambal badjak

1 eidooier

peper/zout

handje verse peterselie, fijngehakt

1 el paprikapoeder, ik gebruikte een zoete paprikapoeder. (verkrijgbaar bij een Turkse supermarkt)

1 tl kerriepoeder

DSC04750

Voor de saus:

1 eidooier

1/2 el mosterd

75 ml olie

2 el ketchup

1 flinke tl suiker

peper/zout

Voor de garnering:

bacon

cheddar kaas, geraspt

1 rode ui, in dunne ringetjes gesneden

scheutje balsamico azijn

Turks brood

DSC04763 DSC04770

Hoe maak je de burger

  • Meng alle ingrediënten voor de burger met je handen en vorm er 4 burgers van
  • Laat even rusten en bak daarna de burgers op de BBQ of als je die niet hebt in een grillpan.
  • Verdeel er op het laatst de geraspte cheddar kaas over en bak nog eventjes kort verder, de cheddar kan nu mooi over de burger smelten

DSC04771 DSC04775 DSC04779

DSC04753 DSC04758

Hoe maak je de saus

  • Doe de eidooier in een maatbeker
  • Voeg 1/2 el mosterd toe en meng dit met een garde even goed door
  • Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de olie toe tot je een mooi samenhangend geheel hebt gekregen. (het moet qua structuur een beetje lijken op mayo)
  • Voeg flinke tl suiker en 2 el ketchup toe en roer dit goed door
  • Breng op smaak met peper en zout en klaar is je saus

DSC04788DSC04793

De Burger opmaken

  • Bak eerst de bacon mooi krokant met een klein beetje balsamico azijn, de balsamico azijn zorgt voor een mooie donkerbruine kleur, maar geeft de bacon ook net een beetje extra kick!
  • Snijd een stuk Turks brood open en besmeer met de burger saus
  • Leg de cheeseburger op het brood
  • Verdeel wat rode ui en bacon over de burger
  • Verdeel er nog een flinke klodder saus overheen en tast toe!

DSC04802 DSC04807 DSC04805 DSC04799

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer