Een lekkere burger hoeft helemaal niet veel werk te zijn. De vorige burger die op de site heeft gestaan was de b4men Culi Burger, die was onwijs lekker maar heeeeel veeeeel werk. Om het een beetje goed te maken met sommige van jullie, er waren namelijk toch mensen (heel jammer) die het belachelijk vonden om een burger te maken die zoveel ingrediënten bevat en die zoveel tijd in beslag neemt. Tegen die mensen zeg ik probeer hem eerst eens te maken en vertel dan of je het nog steeds onzin vindt, maar ik ben de vervelendste niet dus daarom vandaag een burger die super simpel, super snel en ook super lekker is. Een burger maken met dit recept kan niet mislukken!
Wat heb je nodig voor de B4men Cheeseburger
Voor de burger:
500 gram gehakt, ik gebruikte een mix van lam en rund
1/2 el sambal badjak
1 eidooier
peper/zout
handje verse peterselie, fijngehakt
1 el paprikapoeder, ik gebruikte een zoete paprikapoeder. (verkrijgbaar bij een Turkse supermarkt)
1 tl kerriepoeder
Voor de saus:
1 eidooier
1/2 el mosterd
75 ml olie
2 el ketchup
1 flinke tl suiker
peper/zout
Voor de garnering:
bacon
cheddar kaas, geraspt
1 rode ui, in dunne ringetjes gesneden
scheutje balsamico azijn
Turks brood
Hoe maak je de burger
- Meng alle ingrediënten voor de burger met je handen en vorm er 4 burgers van
- Laat even rusten en bak daarna de burgers op de BBQ of als je die niet hebt in een grillpan.
- Verdeel er op het laatst de geraspte cheddar kaas over en bak nog eventjes kort verder, de cheddar kan nu mooi over de burger smelten
Hoe maak je de saus
- Doe de eidooier in een maatbeker
- Voeg 1/2 el mosterd toe en meng dit met een garde even goed door
- Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de olie toe tot je een mooi samenhangend geheel hebt gekregen. (het moet qua structuur een beetje lijken op mayo)
- Voeg flinke tl suiker en 2 el ketchup toe en roer dit goed door
- Breng op smaak met peper en zout en klaar is je saus
De Burger opmaken
- Bak eerst de bacon mooi krokant met een klein beetje balsamico azijn, de balsamico azijn zorgt voor een mooie donkerbruine kleur, maar geeft de bacon ook net een beetje extra kick!
- Snijd een stuk Turks brood open en besmeer met de burger saus
- Leg de cheeseburger op het brood
- Verdeel wat rode ui en bacon over de burger
- Verdeel er nog een flinke klodder saus overheen en tast toe!