Heb je altijd al gedroomd van een speciale ruimte waar je helemaal kunt opgaan in je games? Een gameroom is de ultieme plek om te ontspannen en jezelf volledig onder te dompelen in je favoriete spellen. Maar hoe richt je zo’n ruimte nou het beste in? In dit artikel geef ik je praktische tips om jouw eigen gameroom te creëren. Eentje die niet alleen heel gaaf is, maar ook zo functioneel mogelijk.
Alleen gameroom of ook thuiskantoor?
Begin niet meteen enthousiast met inrichten. Bepaal eerst of je de ruimte enkel wilt gebruiken om te gamen of dat je er ook een thuiskantoor van wilt maken. Dit is belangrijk, omdat het de keuzes die je maakt bij het inrichten beïnvloedt. Wanneer het ook moet functioneren als een werkplek, moeten de meubels en apparatuur multifunctioneel zijn. Gelukkig gaan deze twee functies prima samen.
De perfecte schermopstelling
Het belangrijkste onderdeel van een gameroom is natuurlijk je schermopstelling. Of je nou één groot scherm hebt of meerdere monitors, het is essentieel dat de schermen op de juiste hoogte staan. Dit doe je eenvoudig met een kwalitatieve monitorarm die je op je bureau of aan de muur kunt bevestigen. Hiermee zorg je niet alleen voor een ideale kijkhoogte wat rug- en nekklachten voorkomt, maar creëer je ook meteen een strakke look. Bovendien kun je het scherm naar wens blijven verstellen, zodat je altijd de perfect kijkhoek hebt. Dit is ook erg belangrijk tijdens het werken.
Investeren in goed meubilair
Hoewel stijl belangrijk is, moet comfort altijd voorop staan in je gameroom. Investeer in een bureau dat groot genoeg is voor je setup. En als je de ruimte ook als kantoor gebruikt, is een in hoogte verstelbaar bureau een slimme aankoop. Daarnaast is een comfortabele stoel onmisbaar. Een ergonomische bureaustoel of speciale gamestoel biedt de juiste ondersteuning. Zo kun je urenlang gamen zonder dat je lichaam er veel onder lijdt.
Optimaliseren van de audio
Om je helemaal in de game te kunnen verliezen, moet de audio top zijn. Investeer in goede speakers of een PC headset. Vergeet daarnaast niet om aandacht te besteden aan de akoestiek in de ruimte. Akoestische wandpanelen kunnen helpen om echo’s te verminderen. Ook een vloerkleed of dikke gordijnen kunnen hieraan bijdragen. Tegelijkertijd zorgt dit voor een gezellige sfeer in de gamekamer.
De juiste sfeer met verlichting
Verlichting speelt een grote rol in het creëren van de gewenste sfeer. Gekleurde LED strips geven een futuristisch tintje en maken het gamen nog levendiger. Maar als je de kamer ook als thuiskantoor gebruikt, zorg er dan voor dat er voldoende neutrale verlichting is. Een dimmer is ideaal om snel te schakelen tussen functioneel en sfeervol licht.