De beste plekken voor een tattoo bij mannen

Als je als man een tattoo overweegt dan is het belangrijk om goed te bedenken op welke locatie je hem wilt laten zetten. De plek van de tatoeage speelt namelijk een belangrijke rol in de uitstraling maar ook hoe zichtbaar en duurzaam de tattoo zal zijn. Een andere factor die een belangrijke rol speelt voor het kiezen van de juiste plek van je tattoo is het pijnniveau en hoe je tattoo er op de lange termijn uitziet. In dit artikel bespreken we daarom drie mogelijke plekken en hun voor-en nadelen. 

Armen: veelzijdigheid en zichtbaarheid

Een populaire plek voor mannen om een tatoeage te nemen is toch wel op de arm en dat is niet zonder reden. Op de bovenarm is er vaak genoeg ruimte om een mooi en enigszins groot ontwerp te plaatsen dat je ook kan bedekken met kleding als dat nodig is voor werk bijvoorbeeld. Een ander voordeel van de (boven)arm als plek voor je tatoeage is dat het over het algemeen minder pijnlijk is aangezien de huid hier wat dikker is en er ook minder zenuwen op deze plek zitten. Ook kun je ervoor kiezen om een tattoo juist ook op je onderarm te nemen die juist deze graag willen tonen. De huid is hier wel wat dunner dus daardoor kan het tatoeëren ook gevoeliger zijn. Afhankelijk van je wensen en pijngrens kan je overwegen om een mooie tatoeage te nemen op je arm en deze te laten zetten bij een tattoo studio

Rug en borst: breed canvas voor grote ontwerpen

Een andere plek die kan overwegen om je tattoo te laten plaatsen is je rug op borst. Het voordeel van deze plekken is dat er hier genoeg ruimte is voor een ingewikkeld en groot ontwerp. Zeker je rug biedt een groot en egaal canvas waardoor je bijvoorbeeld een gedetailleerd portret of landschap kan laten tatoeëren. Ook je borst kan een mooie plek zijn om een tattoo te zetten, omdat deze plek dicht bij het hart ligt en vaak symbolische waarde heeft. Wel is het zo dat deze plek dicht bij het borstbeen ligt waardoor het wat pijnlijker kan zijn. Al met al bieden de rug en de borst een mooie plek voor een tatoeage. 

Handen en vingers: stijlvol maar gevoelig

Een laatste populaire plek voor mannen om een tattoo te laten zetten zijn de handen en vingers. Deze plekken kunnen wat gevoeliger zijn, maar wel heel erg mooi voor tatoeages. Juist op deze plekken is het esthetisch om iets subtieler en kleins te laten zetten om de elegantie van je handen te benadrukken. Het maakt het een gewaagde en stijlvolle keuze. Iets anders wat je nog kan overwegen om jezelf een bijzonder look te geven als man is door lippigmentatie te nemen. Omdat deze pigmentatie heel subtiel is, is het een eenvoudige manier om je lippen voller te laten lijken zonder dat je iets van botox hoeft te gebruiken. Zo is lip pigmentatie net zoals tattoos een interessante manier om je uiterlijk vorm te geven als man. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer