Cowboy Core: Wilde Westen de trend winter 2024 voor mannen

Cowboy Core Fashion trends 2024 voor mannen

Cowboy Core: Wilde Westen de trend winter 2024 voor mannen. In 2024 is de Cowboy Core-trend niet te missen. Deze revival van de iconische Amerikaanse westernstijl heeft niet alleen zijn plek gevonden op de catwalks, maar duikt ook op in straatmode en de muziekwereld. Denk aan cowboyhoeden, leren jassen, stevige boots en denim met een ruwe rand. Deze modetrend, die de rauwheid van het Wilde Westen combineert met een moderne twist, is een frisse ode aan Americana.

De Oorsprong en Revival van Cowboy Core

De Westerse look is altijd al een vast onderdeel geweest van de Amerikaanse cultuur. Echter, in 2024 heeft deze stijl een opleving doorgemaakt, vooral dankzij popiconen zoals Beyoncé, die met haar nieuwe country-album de westernstijl opnieuw op de kaart heeft gezet. Met het verschijnen van haar album, Renaissance Act II, dat bol staat van country-invloeden, werden cowboyhoeden en bolo-ties ineens weer trending items. In een tijd waarin mode steeds meer lijkt te spelen met nostalgie, is de cowboystijl een perfecte mix van ruige elegantie en een beetje rebelse flair​ inspiratie vind je hier: The Cool Hour.

Maar ook andere beroemdheden, zoals Taylor Swift en Pharrell, omarmen de cowboy look. Ontwerpers zoals Balmain en Louis Vuitton hebben in hun collecties voor 2024 uitgesproken Westerse invloeden opgenomen, met cowboyhoeden, franje en iconische denim looks die hun weg vinden naar de grote modeshows in Parijs en Milaan​. Inspiratie vind je hier: ONE37pm | For the Curious).

Streetwear met een Westerse Flair

Wat deze trend bijzonder maakt, is dat het zich niet alleen beperkt tot de catwalks, maar ook de straten verovert. Festivalgangers en modebewuste mannen combineren nu westerse elementen met hedendaagse streetwear. Cowboylaarzen worden moeiteloos gecombineerd met jeans of zelfs shorts, en leren jassen zijn een must-have voor de stoere herfstdagen. Deze combinatie van Westerse invloeden met moderne streetwear zorgt voor een tijdloze look die zowel stijlvol als functioneel is​.

De Stijlelementen die je Moet Hebben

Cowboyhoeden zijn dit jaar niet alleen voor countryzangers. Ze zijn een stijlstatement geworden op festivals en zelfs in het alledaagse straatbeeld. De klassieke Stetson is terug van weggeweest, maar ook nieuwkomers zoals de Taos Fedora voegen een verfijnde twist toe aan de traditionele hoed​.

Cowboylaarzen zijn misschien wel het meest iconische item in deze trend. Ze zijn overal te zien, van modeshows tot concerten, en worden gecombineerd met alles, van spijkerbroeken tot meer casual outfits. Of je nu kiest voor klassieke leren boots of gedurfde krokodillenleer ontwerpen, laarzen voegen een stoere vibe toe aan elke look​.

Denim blijft de ruggengraat van de Cowboy Core-trend. Dubbele denim looks, oftewel ‘denim on denim’, zijn weer helemaal terug. Combineer bijvoorbeeld een spijkerjack met een strakke jeans en een stoere riem met een vintage gesp voor die perfecte cowboylook​.

De Invloed van Country Muziek

Naast de invloed in de mode is countrymuziek in 2024 weer aan een opmars bezig, vooral dankzij Beyoncé’s album en artiesten zoals Lil Nas X, die met Old Town Road country en hiphop naadloos met elkaar verweefde. De lijn tussen muziek en mode wordt steeds dunner, met veel artiesten die hun Westerse stijl zowel op het podium als daarbuiten dragen​.

Deze trend lijkt voorlopig nog niet te verdwijnen. Met de invloed van beroemdheden, modehuizen en de groeiende populariteit van countrymuziek zal Cowboy Core ook de komende seizoenen blijven overheersen. Dus trek je cowboyhoed op, trek je boots aan en omarm de vrijheid en stijl van het Wilde Westen.

Een lijstje met mijn favoriete merken en muziek die passen bij de trend 2024

Nu ben ik zelf al een paar jaar groot fan van country / blues muziek. Ook de kledingstijlen passen erg goed bij mij en zijn al jaren mijn graag gedragen kleding items. Dit zijn mijn favoriete kledingmerken en muziekanten

Fashion brands voor mannen 2024

  • Brixton, een super tof merk waar je de trends voor de winter 2024 voor mannen zeker kan vinden
  • Filson, een duur maar heel vet merk! 100 % mannelijk en wild west
  • Carhartt, echt een worker merk waar je zeker toffe items kan vinden passend in de trends
  • North Edge, een merk uit Zweden wat echt heel tof is
  • Uiteraard merken als Levi’s, Lee en Wrangler doen het momenteel ook erg goed.

Muziek passend bij de trends 2024

  • Chris Stapleton, meer country gaat het niet worden
  • Morgan Wallen, 100% country
  • Nick Waterhouse, iets meer blues maar wil ik jullie zeker niet onthouden
  • Teddy Swims, hier ga ik in februari naar toe!! Hoe vet!!
  • Wil je meer zien en horen, check mijn B4men Country lijst op Spotify. (volgen mag natuurlijk ook)
Spotify B4men Country
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer