Met deze gadgets kun je veilig je crypto bewaren

Je crypto zijn vandaag de dag een hoop waard. Die wil je niet kwijtraken aan hackers en andere kwaadwillenden. Gelukkig zijn er allerlei mooie gadgets waarmee je je crypto op een veilige manier kunt bewaren, en zélfs verhandelen. Dit zijn onze drie favorieten.

Ledger Nano X

De Ledger Nano X is nog altijd een van de meest gebruikte en meest geliefde crypto wallets. Het is een soort USB-stick met een beveiligingscode erop, waar je je passkeys opslaat. Zo kun je je crypto extra beveiligen en beter beheren. Ledger claimt dat de wallets ondoordringbaar zijn. Dat gebeurt door middel van een gecertificeerd Secure Element (SE) en een eigen besturingssysteem (OS). Je hebt al je digital assets op één plek, zonder dat een ander daar bj kan.

Gebruik je ook de Ledger Live-app, dan kun je je crypt ook direct kopen, ruilen, staken en ontwikkelen. Al met al een best handig stickje.

De kluis van een ander

De kluis van een ander gebruiken: dat kan toch niet veilig zijn? De kluis van een ander is een gadget die je niet ziet, die je niet eens kunt vasthouden, en die toch een van de veiligste manieren is om je crypto op te slaan. Er zijn diensten waar je je munten online opslaat, zonder dat ook maar iemand anders erbij kan. Je vertrouwt een extreem veilige dienst je private key dan toe. Crypto bewaren bij zo’n dienst is eenvoudig, maar de maatregelen die er gebruikt worden, zijn zeer complex.

Sommige van deze diensten kunnen je ook helpen bij crypto staking. Dat houdt in dat je je tokens in je wallet laat staan, zodat ze kunnen worden ingezet om het netwerk te beveiligen. Elke transactie op het cryptonetwerk moet geverifieerd worden, en staking helpt daarbij. Je krijgt dan een reward, en die rewards kunnen je aardig wat geld opleveren. Dat kan dus zeer de moeite waard zijn.

Cypherock

Als je even kunt wachten tot je het product ontvangt, is de Cypherock misschien een interessante optie. Met de X1 claimt de fabrikant de ‘veiligste hardware wallet van de wereld’ op de markt te brengen. Hierin kun je je Bitcoin, Ethereum en meer dan 3000 andere cryptomunten opslaan. Het apparaat is uitgebreid onderzocht en goedgekeurd door Keylabs en WalletScrutiny.

Met de functie CySync kun je je crypto ook meteen verhandelen. Je kunt je munten opslaan, kopen, verhuizen en ruilen. Als je meerdere hot en cold wallets hebt, kun je de X1 ook als een enkele seed phrase backup gebruiken. Je kunt dan nog 4 andere wallets importeren en alle sleutels veilig opslaan.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer