Matrassen voor mannen: wat je moet weten

Mannen: jullie willen toch ook gewoon een fijne slaapkamer. Een bed waar je heerlijk in kunt slapen, een fijn verzorgde en natuurlijk stoere slaapkamer. Dat klinkt toch hartstikke goed? Een fijne slaapkamer is natuurlijk grotendeels afhankelijk van hoe goed je kunt slapen in die kamer. En dat is dan weer afhankelijk van hoe comfortabel je matras is. Maar hoe vind je dan een matras waar je heerlijk op kunt slapen. Dat perfecte matras waarop je gelijk de perfecte houding vindt en binnen no-time in dromenland bent. Klinkt dat als een droom voor jou? Lees dan maar snel verder! 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een matras? 

Matrassen zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. En het is nou niet zo dat er een matras is dat voor iedereen het beste is. Iedereen is anders en we hebben allemaal onze eigen behoeftes, voorkeur en wensen. Maar dan moet je alsnog weten hoe je het perfecte matras voor jezelf kunt vinden. Ten eerste moet je even weten wat voor soort matras je wilt: pocketvering, traagschuim, latex of koudschuim. Deze termen zeggen je waarschijnlijk nog niets, maar het is belangrijk om hier even in te duiken: letterlijk en figuurlijk. Je kunt natuurlijk opzoeken wat al die termen betekenen, op zich slim, maar je kunt ook naar de beddenwinkel gaan om zelf te ervaren welk bed jij het fijnst vindt. Let ook op het merk: een Tempur matras is bijvoorbeeld gemaakt van speciaal traagschuim. Zo specialiseren sommige merken zich op een specifiek soort matras. 

Vind jouw perfecte matras

Oké, nu heb je een idee van de mogelijkheden. Nu is het tijd om jouw perfecte matras uit te gaan zoeken. Waar moet je op letten? Jouw slaaphouding: slaap je op je rug, op je buik of liever op je zij? Ook je lichaamsgewicht, de temperatuurregulatie van het matras, de ondersteuning van het matras en natuurlijk de levensduur van het matras is belangrijk. Je wilt namelijk een matras dat niet alleen goed is, maar een matras dat perfect is. Je wilt ook een matras dat is afgestemd op jouw lichaamsgewicht, zodat je genoeg steun krijgt en geen last krijgt van je rug of je nek. Heb je het snel warm? Dan wil je misschien een van de matrassen van Auping met wat meer ventilatie. En natuurlijk wil je ook een matras van goede kwaliteit dat lekker lang meegaat. Let dus ook altijd op de prijs-kwaliteitverhouding!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer