Couscous met fetakaas en peterselie is een heel simpel en makkelijk gerecht. Een gerecht wat je als bijgerecht bijna overal bij kan serveren. De zachte en korrelige smaak van de couscous combineert super lekker met het zoutige van de feta. Ik heb deze Couscous met fetakaas en peterselie in combinatie gemaakt met lamsrack en gegrilde groenten.
Ingrediënten
- 200 gram couscous
- 200 milliliter water
- 1 blokje bouillon naar eigen keus. wij gingen voor groentebouillon
- 100 gram fetakaas
- 1/2 bosje peterselie fijngehakt
- snufje chilivlokken of pul biber
- 1 eetlepel roomboter
- scheutje olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Kook het water. Doe het water in een schaal met het bouillonblokje. Doe vervolgens de couscous erbij. Dek de schaal af en laat het voor 3 tot 5 minuten staan. (de couscous moet net aan onder water staan, voeg dus meer water toe indien nodig)
- Kruimel de fetakaas en hak de peterselie fijn.
- Schep na 3 tot 5 minuten de couscous om met 1 el roomboter en een scheutje olijfolie zodat hij nog wat luchtiger wordt. Mix de feta en de peterselie erdoor en serveer in een mooie schaal. Bestrooi eventueel met een snufje chilivlokken voor een beetje pit.
- TIP: ook erg lekker met wat fijngehakt pistachenootjes
Deel dit Recept