Deze appelflappen met rum en rozijnen heb ik dit keer op aanvraag van Jan Willem gemaakt. Hij houdt eigenlijk helemaal niet zo van zoet maar toen hij hoorde dat ik voor Familie over de Kook appelflappen ging maken met Licor 43 en amandelspijs en een variant met salted caramel, dacht hij dat daar nog wel één variant bij kon. Hij vraagt wij draaien, dus heb ik speciaal voor hem deze appelflappen gemaakt. Nu waren deze appelflappen ook wel echt heel erg lekker geworden, dus wil ik het recept je zeker niet onthouden. Ben jij nu zelf geen keukenprins? Dan denk ik dat je wel iemand kan vinden, die je aan het werk kan zetten om ze voor je te maken 😉 Voor nu wens ik je in ieder geval alvast een heel gelukkig, gezond en vooral ontzettend lekker 2019. In het nieuwe jaar gaan we je nog veel meer voorzien van allemaal lekkere recepten!
Recept appelflappen met rum en rozijnen
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg
- 2 goudreinet appels geschild en in blokjes gesneden
- 30 milliliter rum ik gebruikte 1731 rum
- 1/4 theelepel kaneel
- 2 flinke theelepels maïzena
- handje rozijnen
- scheutje citroensap
- 1 ei geklutst
- rietsuiker
- Meng de blokjes appel met 30 ml rum, 2 tl maïzena, scheutje citroensap, handje rozijnen en een 1/4 tl kaneel. Laat dit 30 minuten intrekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de plakjes bladerdeeg diagonaal voor je. Leg op de helft wat blokjes appel. (zorg dat er niet teveel vocht meekomt) Vouw het bladerdeeg als een driehoek dicht. Druk met een vork de randen dicht. Smeer de appelflappen in met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.