Het is weer weekend en dus heb je misschien tijd om deze Daging Smoor ofwel Indisch stoofvlees te maken. Officieel is Daging Smoor een iets zoeter stoofvlees maar aangezien wij van veel smaak en pit houden heb ik het recept naar eigen smaak aangepast. Wij vonden de balans tussen het zoete van de ketjap en de pit van de sambal echt super lekker. Voordeel van stoofvlees is dat het super makkelijk te maken is. Het enige wat je nodig hebt is geduld om het vlees super mals te laten stoven. Ik beloof je dat het absoluut het wachten waard is.
Recept Daging Smoor
- 750 gram riblappen in grotere stukken gesneden
- 7 sjalotjes fijngesneden
- 5 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 3 trostomaten in blokjes gesneden
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel rijstazaijn
- snuf peper en zout
- 400 milliliter warm water mag ook kokosmelk zijn
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel bloem
- 50 gram roomboter
- olie
- Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout. Verhit 50 gram roomboter en een flinke scheut olie in een stoofpan. Bak het vlees in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de sjalotjes met knoflook. Voeg het vlees weer toe samen met 1 tl nootmuskaat, 1/2 tl gemalen kruidnagel, de tomaten, 6 el ketjap manis, 1 flinke el sambal, 1 el rijstazijn en 1 el bruine suiker. Roer alles goed door elkaar en voeg 400 ml warm water (of kokosmelk) toe. Laat het vlees nu minimaal 4 uur zachtjes stoven. Mocht je de saus te dun vinden, dan kan je de saus dikker maken door een maizena papje toe te voegen.
Indisch stoofvlees