Kip in pittige pindasaus, één van onze favoriete combinaties. Zoals je weet zijn wij gek op pittig eten, op kip en op pindasaus. Dit is dus een recept wat ons echt op het lijf is geschreven. Sinds wij onze foodblog Familie over de Kook zijn gestart hebben we nog nooit zoveel rijst gegeten. Voorheen aten wij bijna nooit rijst en kozen we eigenlijk al heel snel voor patat. Maar mij hoor je zeker niet klagen hoor, ik ben gek op rijst. Nu is deze kip in pittige pindasaus ook wel heel erg lekker met patat en ook op een wit pistoletje, het is dus geen straf om eventueel een dubbele portie te maken!
recept kip in pittige pindasaus
- 300 gram rijst
- 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 1 grote ui fijngesneden
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 3 cm verse gember geschild en geraspt
- 1 bakje champignons grof gesneden
- 100 milliliter ketjap manis
- 6 eetlepels ketchup
- 4 eetlepels pindakaas
- 150 milliliter water
- 2 eetlepels sambal badjak
- 1 theelepel chilipoeder
- snuf peper en zout
- olie
- handje gezouten pinda's optioneel
- Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kip rondom goudbruin aan met een 1 tl chilipoeder. Voeg de uien, gember, knoflook en de champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te kleuren. Voeg de ketjap manis, water en ketchup toe. Laat de kip 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel half op de pan.
- Voeg na 15 minuten de sambal badjak en pindakaas toe. Roer dit alles goed door en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel op de pan. Breng eventueel nog op smaak met een snufje peper en/of zout. Bestrooi vlak voor serveren met gezouten pinda's.