Oei, dit is weer een gerecht in de categorie “zeer slecht voor je”. Maar wees gerust, volgende week maak ik het goed met je met een gezond gerecht. Zo blijft alles nog een beetje in balans. Om deze ontzettend lekkere taco’s te kunnen maken, heb je natuurlijk wel pulled pork nodig. Nu kan je tegenwoordig kant en klare pulled pork uit de supermark halen, maar dat is natuurlijk lang niet zo lekker als dat je zelf pulled pork klaarmaakt. Door dit gerecht heb je meteen een heel goed excuus om de BBQ aan te steken en een lekker groot stuk vlees erop te leggen. Wij hebben al vaker pulled pork gemaakt en het recept voor de B4men pulled pork vind je hier.
Wat heb je nodig voor de taco’s
taco’s
500 gram pulled pork
bakje champignons, in kwarten gesneden
2 uien, grof gesneden
2 rode paprika’s, grof gesneden
half flesje bier, ik gebruik Warsteiner
bakje crème fraîche
1 el sambal badjak
1 el paprikapoeder
2 tl kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
zwarte peper/zeezout
handje vers gehakte peterselie
100 gram geraspte kaas, ik gebruik belegen
Voor de garnering:
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
1 avocado, in blokjes gesneden
cherry tomaatjes, gehalveerd
Griekse Yoghurt (breng eventueel op smaak met zwarte peper, zeezout, citroensap en chilivlokken)
(eventueel wat sla)
Hoe maak je de taco’s klaar
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwarm een flinke scheut olie in een grote wok of hapjespan
- Fruit de uien met wat gemalen zwarte peper en zeezout
- Voeg de champignons en paprika’s toe en bak tot de champignons beginnen te verkleuren
- Voeg de pulled pork toe en meng alles goed doorelkaar
- Breng op smaak met 1 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 el sambal badjak
- Voeg de kidneybonen en een half flesje Warsteiner toe en en laat eventjes 3 minuten pruttelen
- Zet het vuur laag en voeg het bekertje crème fraîche toe, roer de crème fraîche goed door
- Voeg de vers gehakt peterselie toe en laat eventjes 5 minuten pruttelen (vergeet niet te roeren)
- Breng op smaak met zwarte peper en zeezout
- Vet een ovenschaal in
- Vul de taco’s met de pulled pork mengsel
- Bestrooi met flink wat geraspte kaas en zet voor ongeveer 10-15 minuten in de oven
- Garneer de taco’s met de gesneden bosuitjes, avocado en tomaatjes
- Schep een flinke klodder Griekse Yoghurt erover en serveer er wat frisse sla bij
Eet smakelijk, een beetje zondigen mag best op zijn tijd!