Zoals beloofd, meer recepten op de blog. Vandaag het recept van een onwijs lekkere plaatcake. Deze cake wordt gemaakt met Nutella en een super mooie rum, de Diplomatico Reserva Exlusivia. Nee, het is geen gezond begin van 2016 want de cake bevat heel veel calorieën maar who cares!! Schrik niet van de ingrediënten want het is een ander soort cake dan je waarschijnlijk gewend bent. Deze plaatcake maak je namelijk met griesmeel en crème fraîche, hierdoor krijg je wel een heerlijke smeuïge cake. Natuurlijk zit er ook gewoon roomboter, suiker en eieren in dus hup ga die keuken in (of stuur iemand de keuken in) en ga deze plaatcake bakken. Vergeet niet tijdens het bakken alvast een glaasje rum voor jezelf in te schenken 🙂
Wat heb je nodig v0or de Nutella plaatcake met rum
150 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram witte basterdsuiker
3 eieren
1 el citroensap
1 beker crème fraîche
1 tl bakpoeder
130 gram bloem
170 gram griesmeel
3 el nutella
4/6 el heet water
2 el geschaafde amandelen
scheutje naar smaak van de rum, ik gebruikte de Diplomatico Reserva Exlusivia
Hoe maak je de Nutella plaatcake met rum klaar
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix de boter met de suiker en mix dan 1 voor 1 de eieren erdoor
- Voeg 1 el citroensap, de crème fraîche en 1 tl bakpoeder toe en roer goed door
- Spatel daarna rustig het griesmeel en de bloem door het beslag
- Vet een ovenschaal in en bekleed met bakpapier, door het bakpapier kan je de cake straks makkelijk uit de ovenschaal pakken
- Giet het beslag in de ovenschaal
- Pak een schaaltje en doe hier 3 flinke el Nutella in
- Voeg 4/6 el heet water toe en een scheutje rum en roer de Nutella los
- Verdeel de Nutella mix over de cake en maak met een mes een marmerpatroon in het beslag
- Bestrooi met wat geschaafde amandel
- Bak de plaatcake 30-40 mooi goudbruin en gaar
- Laat de cake goed afkoelen
Serveer met een flinke toef slagroom en een een goed glas Diplomatico Reserva Exlusivia rum