Soms als je loopt te klooien in de keuken komen de lekkerste gerechten tot stand. Ik was totaal inspiratieloos maar wilde wel iets lekkers en iets gezonds op tafel zetten. Daarom heb ik van alles maar in een pan gegooid en ‘fingers crossed’ dat het ook te eten zou zijn. Te eten was het, het was heerlijk en ook de kinderen smulden ervan (dat zegt heel wat)
Wat heb je nodig voor de Gnocchi met gekarameliseerde witlof en cognac roomsaus
1 pak Gnocchi
2 stronkjes witlof, harde kern eruit gesneden en in stukken gesneden
2 grote uien, in ringen gesneden
2 tn knoflook, fijngesneden
3 el honing
1 el sambal badjak
peper/zeezout
1 el paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
4 takjes tijm, de blaadjes fijngesneden
1 bekertje crème fraîche
klein scheutje cognac
olie
2 el roomboter
Hoe maak je Gnocchi met gekarameliseerde witlof en Cognac roomsaus klaar
- Kook de Gnocchi volgens de verpakking, giet af en druppel er olijfolie over
- Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en 2 el roomboter
- Voeg de uien en de witlof toe en bak deze voor ongeveer 3 minuten
- Voeg de knoflook, peper en zout toe en bak eventjes kort mee
- Voeg nu 1 el sambal badjak en 3 el honing toe en bak tevens kort mee
- Draai het vuur lager en laat de witlof en uien lekker karameliseren en zacht worden
- Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met 1 el paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 tl nootmuskaat, peper en zout
- Roer alles goed door en voeg een klein scheutje cognac toe en de tijmblaadjes
- Laat het geheel even kort doorkoken
- Voeg de Gnocchi toe en meng de Gnocchi door de Cognac roomsaus
Serveer met heerlijk vers stokbrood en roomboter op smaak gebracht met zwarte peper en zeezout