Het is weer tijd voor een lekkere caloriebom, wraps met shoarma
Vandaag staat er weer een makkelijk recept voor jullie klaar. Weinig ingrediënten nodig, super snel en super makkelijk. Wat wil je nu nog meer? Precies het opeten. Wel een kleine tip, gebruik eigengemaakt wraps, dat komt het recept echt ten goede. Wil je weten hoe je die moet maken klik hier.
Wat heb je nodig voor de shoarma wraps
recept is voor 4 personen
600 gram lamsshoarma, kan je niet niet aankomen is gewone shoarma ook prima
12 wraps (ben je een kleine eten, houd dan 1 wrap per persoon aan)
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 bak champignons, grof gesneden
2 uien, fijngesneden
2 grote tenen knoflook, fijn gesneden
1 bakje crème fraîche
1 el paprikapoeder
2 tl kerriepoeder
1 el sambal badjak
peper/zout
geraspte kaas, ik gebruikte een mix van jong en oud
Hoe maak je de shoarma wraps klaar
- Bak ik een grote hapjespan of wok de uien met de knoflook
- Voeg na 3-5 minuten 1 el paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 el sambal toe en bak dit even kort mee
- Voeg de champignons en paprika toe en bak tot de champignons beginnen te kleuren
- Voeg de shoarma toe en bak dit op hoog vuur tot de shoarma mooi goudbruin en iets knapperig begint te worden
- Voeg dan de crème fraîche toe en bak dit even kort mee
- breng op smaak met peper/zout
- Zet het vuur uit en laat eventjes iets afkoelen
- Verwarm de oven op 180 graden hetelucht
- Vul de wraps met ongeveer 2 grote eetlepels shoarma en strooi hier wat geraspte kaas over
- Rol de wrap op en leg hem in een ingevette ovenschaal
- Herhaal dit met alle wraps en bestrooi dan alle wraps nog met flink wat geraspte kaas
- Bak de wraps in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de kaas gesmolten is
- Serveer met een flinke klodder Turkse yoghurt die je op smaak brengt met wat citroensap, peper/zout en flink wat olijfolie