Weesper moppen gemaakt met Rum, Recept B4men

Dit is een mega simpel koekje om te maken en is echt super lekker. Het maken van dit koekje duurt nog geen 15 minuten. Meestal maakt mijn vriendin de zoete gerechten voor de blog maar dit keer durfde ik het zelf aan om te maken, hier kan ik niets aan verkloten đŸ˜‰

DSC04314

Wat heb je nodig voor de Weesper Moppen met Rum

scheutje rum, ik gebruikte de bruine rum van Brugal

1 eidooier

60 gram suiker

snufje zout

300 gram amandelspijs

DSC04315 DSC04320 DSC04321 DSC04322 DSC04323 DSC04324

Hoe maak je de Weesper Moppen met Rum klaar

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
  • Doe in een mengkom het amandelspijs, 1 eidooier, snufje zout en een scheutje Rum
  • Kneed dit alles goed door tot je een mooi glad deeg krijgt
  • Leg een vel bakpapier op het aanrecht en rol het amandelspijs tot eens soort worst
  • Bestrooi de ‘amandelworst’ met suiker en snijd het in plakken van 2 cm dik
  • Leg een flinke schep suiker op het bakpapier
  • Druk de amandelplakken iets plat en leg beide snijkanten in het suiker, nu zijn alle kanten bedekt met suiker (je moet inderdaad niet aan de lijn doen)
  • Leg de amandelplakken op een met bakpapier bekleed rooster en bak in de oven voor 7-10 minuten
  • Blijf bij de oven, want de randjes mogen niet verbranden anders smaken de Weesper Moppen niet lekker!

DSC04331

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer