Pastasaus, zo veel mensen zo veel wensen
De meeste mensen hebben wel een favoriete pastasaus. Bij de één is dat een rode saus terwijl een ander liever een roomsaus heeft over de pasta. Ik eet het liefst pasta met een rode saus, ofwel een tomatensaus. Thuis variëren wij vaak met een tomatensaus. De ene keer gaat er een scheutje rode wijn in, de andere keer voeg ik wat extra rode peper toe. Nu heb ik de saus gemaakt met verse kruiden in plaats van de gedroogde kruiden die ik normaal gebruik. Dit vonden mijn gasten zo’n succes dat ik het recept jullie niet wil onthouden.
Wat heb je nodig voor de pasta a la b4men
500 gram goede kwaliteit rundergehakt (geloof me dit maakt echt verschil)
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
halve bos basilicum, fijngesneden
halve bos peterselie, fijngesneden
1 blik tomatenblokjes
zout/peper
2 flinke eetlepels paprikapoeder
1 el kerriepoeder
1 flinke eetlepel sambal badjak
olijfolie extra vierge
scheutje balsamico azijn
blikje tomatenpuree
en uiteraard pasta naar keuze
hoe maak je de pasta a la b4men
1. Bak de ui en knoflook op laag vuur glazig
2. Zet het vuur hoger en bak het gehakt
3. Voeg na ongeveer 5-7 minuten de paprikapoeder, kerriepoeder en sambal toe
4. Bak dit goed mee tot het gehakt mooi bruin is
5. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten mee
6. Dan is het tijd om de verse kruiden toe te voegen
7. Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij, een flinke hoeveelheid ketchup(ik gebruik 1/4 van een fles) en een scheut olijfolie extra vierge.
8. Breng op smaak met peper en zout
9. Doe de deksel op de pan en laat het minimaal 30 minuten sudderen
10. Kook de pasta naar keuze en serveer met de heerlijke tomatensaus, geraspte kaas en wat basilicum blaadjes