Vandaag een lekker Mexicaans gerecht voor jullie.
Een enchiladas is een traditioneel Mexicaans gerecht, wat bestaat uit een tortilla die je vult met een vleesvullig (kip/gehakt/groente/rundvlees). De meest traditionele enchiladas worden gemaakt met een kruidige tomatensaus, gehakt en kaas…er bestaan echter heel veel variaties hierop…en die van mij is er 1 van hahaha.
Mijn enchilada is namelijk gemaakt met kip en heel veel kaas!!
Dit gerecht is voor 4 personen:
Wat heb je nodig???
* 2 kipfilets doormidden gesneden
* zout/peper/cajunkruiden
* 1 tl chilipoeder/ 1 tl komijnpoeder/ 1 tl gemalen koriander
* sambal
* olijfolie
* 1 ui, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 1 blikje tomatenblokjes
* geraspte extra belegen kaas(of anders als je dit niet lust)
* 4 tortilla wraps
* zure room of creme fraiche
Hoe maak je het???
1. Kruid de kipfilets met zout, peper en de cajunkruiden en bak dit in een hete pan ongeveer 3 minuten per kant en leg ze dan apart
2. Verhit olie en bak de ui met de knoflook glazig, voeg dan de koriander/komijn en chilipoeder toe en roer dit goed door.
3. Doe de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met sambal(hoeveelheid naar keuze) en wat peper/zout.
4. Zet het vuur laag en voeg de kip bij de saus en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden
6. Haal na 20 minuten de kip uit de pan en trek de kip met een vork uit elkaar.
7. Vet een ovenschaal in en doe hier een klein beetje saus in.
8. Verdeel de kip over de 4 tortilla’s en strooi hier flink wat kaas over…rol dan de tortilla’s op en leg ze in de ovenschaal.
9. Verdeel de rest van de saus over de tortilla’s en bestrooi weer met flink wat geraspte kaas.
10. Bak de tortilla’s ongeveer 15-20 minuten in de oven(let op dat de kaas niet verbrand)
11. Serveer met een flinke klodder zure room/creme fraiche en maak er eventueel een lekkere groene salade bij.
12. Vergeet natuurlijk niet een lekker Mexicaans biertje erbij te serveren!!!