Ik ben weer druk aan het experimenteren geweest en na een hele hoop mislukkelingen(ja dat gebeurt wel eens) heb ik gelukkig ook een gerecht wat wel goed lukte. Het is misschien niet een heel mannelijk recept, want cake bakken is nu eenmaal niet heel mannelijk, maar als je je daaroverheen kan zetten heb je wel een heel erg lekkere cake. Je kan natuurlijk ook dit recept uitprinten en je vrouw/vriendin lief aankijken of zij hem wilt maken voor je. De cake die ik gemaakt heb, heb ik gemaakt met de Monkey Schoulder whisky. Deze is al eens whisky van de maand geweest en leent zich heel goed voor dit gerecht. Groot voordeel voor eventuele keukenklunzen zelfs jullie kunnen dit maken, het is echt één van de makkelijkste cake recpeten die ik ooit gemaakt heb.
Wat heb je nodig voor de whisky blauwe bessen cake
– 225 gram bloem
– 125 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
– 1 zakje vanille suiker
– 150 gram roomboter
– 200 gram suiker
– 2 eieren
– 130 gram Griekse yoghurt
– 2 tl citroensap
– 1 tl bakpoeder
– 4/5 eetlepels Monkey Shoulder Whisky
Hoe maak je de cake klaar
1. Verwarm de oven op 170 graden
2. Doe in een mengkom de suiker, vanille suiker, roomboter, eieren, de Griekse yoghurt, 2 tl citroensap en mix dit tot een smeuïg geheel
3. Voeg vervolgens de bloem en bakpoeder toe en mix goed door
4. Roer er dan 4/5 eetlepels Whisky doorheen
5. Meng voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen
6. Verfrommel een vel bakpapier en leg deze in een cakevorm
7. Schep nu voorzichtig het beslag erin
8. Bak de cake gaar in 70-90 minuten (dit is heel afhankelijk van je oven)
9. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en leg hem daarna op een rooster om verder af te koelen
Serveer met een dot slagroom bij een heerlijke espresso en een goed glas Monkey Schoulder