Maffia kip klinkt gevaarlijk niet????
Dit gerecht at ik voor het eerst bij mijn ouders en ik was meteen verkocht…wat een ontzettend lekker gerecht is dit!!!
Zoals de naam al verklapt het wordt gemaakt met kip en je kan het met werkelijk alles eten wat je maar lekker vindt..van rijst tot pasta en van brood tot friet.
Wij eten het liefst deze kip met verse frieten en een flinke klodder mayo!
Wat heb je nodig???
1 kilo kippendijen (ontbeend)
2 flinke uien, in halve ringen gesneden
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel bloem
2,5 dl. rode wijn
2 blikjes tomatenstukjes
klein scheutje balsamico azijn
gedroogde Italiaanse kruiden
kipkruiden
roomboter en olijfolie
Hoe maak je het???
* Wrijf de kippendijen in met kipkruiden en laat het minimaal een half uur marineren
* Bak de uien aan in wat roomboter en olijfolie. Voeg als ze glazig zijn, maar nog niet bruin, de knoflook toe en bak alles al roerend een dikke minuut op een niet al te hoog vuur.
* Voeg de kippendijen toe en bak ze rondom lekker bruin. Zeef boven de braadpan de bloem over de kip en roer het eventjes door. Blus het geheel af met de rode wijn en laat het doorkoken voor ongeveer 1 minuut met de deksel op de pan.
* Voeg nu de tomaten, de balsamico en de Italiaanse kruiden toe en laat het aan de kook komen. Als het kookt, doe je de deksel op de pan, maar laat de deksel de pan niet helemaal afsluiten, zet het vuur laag en laat het geheel 30 tot 45 minuten lekker pruttelen…wel moet je het af en toe omroeren.
* Serveer met verse friet en mayo!!!(of als het gezond wilt houden met zilvervliesrijst of volkoren pasta)
BON APPETITO!!!
Dit ga ik zekers eens uitproberen want het ziet er een fantastisch recept uit.
Thanks
Ziet er goed uit! Ga ik binnenkort eens maken!
Check ook Google eens op Maffia Meatballs, ook een topper!