Zo, ik ga meteen met de deur in huis vallen, Jamie Oliver move over!!!! Ik heb een recept gemaakt van Jamie, Cowboypasteitjes op z’n ‘Cornish’. Dit recept had een klant van mij ook gemaakt, Louis Soeteman, die ook een blog heeft namelijk www.sweetman.nl. Het gerecht zag er zoooo lekker uit, dat ik het meteen wilde klaarmaken. Maar b4men zou b4men niet zijn als het niet een klein beetje aangepast wordt. Het gerecht is uiteraard wat pittiger gemaakt en er is een scheut(je) alcohol aan toegevoegd. Echte cowboy’s maken dit gerecht een keer voor hun cowgirl…een wilde nacht gegarandeerd 😉
Wat heb je nodig voor de vulling van de Cowboypasteitjes
olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tn knoflook, fijngesneden
1 flinke eetlepel sambal badjak
2 tl paprikapoeder
400 gram kippendijen, in stukjes gesneden
1 winterpeen, in blokjes gesneden
1/2 flespompoen, geschild, ontpit en in stukjes gesneden
1 flinke aardappel, geschild en in blokjes gesneden
8 takjes verse tijm, alleen de blaadjes gebruiken
1 tl nootmuskaat
2 el Worcestersaus
150 ml water
150 ml rode wijn
2 bouillonblokjes
1 el bloem
peper/zout
Wat heb je nodig voor het deeg
300 ml heet water
250 gram boter
500 gram bloem
1 eetlepel zout
1 ei, geklutst
geraspte kaas
Zorg eerst dat je de mise en place maakt, dan het deeg voor de pasteitjes en dan ga je de vulling klaarmaken.
Hoe maak je het deeg
– Doe het water en boter in een grote pan, breng dit aan de kook en haal dan van het vuur.
– Meng het bloem met zout.
– Roer met een houten lepel steeds kleine beetjes bloem door het water/boter mengsel.
– Waneer alles gemengd is, maak dan op een gebloemd aanrecht een bal van het deeg. Vet een kom in en doe het deeg erin. Strooi wat extra bloem op het deeg, sluit de kom af met plasticfolie en zet ongeveer een halfuur in de koelkast.
Hoe maak je de vulling
– Bak de ui en knoflook aan in een pan met een scheutje olijfolie
– Voeg de kippendijen toe en bak goudbruin aan
– Voeg de blokjes pompoen, wortel en aardappel toe en bak eventjes kort mee
– Voeg dan de tijmblaadjes, 2 tl paprikapoeder, 1 tl nootmuskaat en 1 flinke el sambal toe en bak kort mee.
– Verkruimel 2 bouillonblokjes en bak heel kort mee.
– Voeg 150 ml water, 150 ml rode wijn, 2el Worchestersaus, 1el bloem toe en roer goed door.
– Laat het mengsel ongeveer 2o minuten op laag vuur sudderen tot er een mooi geheel ontstaat.
– Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Verwarm dan de oven voor op 180 graden, we gaan nu de pasteitjes klaarmaken.
– Haal het deeg uit de koelkast en snijd het deeg doormidden, doe elke keer de helft tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter.
– Steek met een wat groter kommetje of een steekvorm 7-8 cirkels uit de deeglappen.
– Bebloem de cirkels, leg dan wat vulling in het midden(niet te veel) en breng wat geklutst ei aan op de randen.
– Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed dicht.
– Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat, smeer ze in met wat ei en strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen.
– Bak de cowboypasteitjes 30 tot 35 minuten en serveer met een flinke eetlepel Turkse yoghurt en doe daar een scheutje olijfolie overheen.
Rode wijn is mooie toevoeging!