Stoofvlees, herfstachtig lekker!!!!
De temperaturen zijn nog niet echt herfstachtig, maar deze stoofpot is zoooo lekker, dat het niet uitmaakt dat het nog steeds 20 graden is. Het voordeel van stoofvlees is dat je het naar smaak kunt aanpassen en met alles kan eten wat je lekker vindt. Wij hebben het gegeten met hoe kan het ook anders???….zelfgemaakte patat, met worteltjes en doperwtjes. Een dag later heb ik het gegeten met 2 lekkere zuurdesem boterhammen(ook onwijs lekker). Voor stoofvlees geldt hoe langer stoven hoe beter, ik heb hem ruim 4,5 lekker laten sudderen en het vlees was daardoor botermals geworden. Nu ik het zo opschrijf krijg ik meteen weer trek hahaha.
Wat heb je nodig voor dit Stoofvlees gerecht:
40 gram roomboter
scheutje olijfolie
1 eetlepel bloem
750 gram rundvlees(goede kwaliteit)
3 uien, in ringen gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
200 ml rode wijn
3 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1/2 theelepel kaneel
2 eetlepel azijn
1 bouillonblokje
2 eetlepel bruine suiker
1 plakje ontbijtkoek
zout/peper
1 eetlepel sambal badjak
Hoe maak je het klaar
– Verwarm de roomboter met olijfolie in een pan met dikke bodem
– Schroei het vlees rondom dicht
– Voeg de uien en knoflook toe en bak ongeveer 2 minuten mee
– Strooi er een eetlepel bloem overheen en bak kort mee
– Voeg de rode wijn, laurierblaadjes, kruidnagel, kaneel, azijn, bouillonblokje en suiker toe en breng het geheel aan de kook
– Voeg wat heet water toe tot het vlees net onder staat
– Verkruimel het plakje ontbijtkoek en roer het door het stoofvlees
– Laat minimaal 3 uur zachtjes stoven(echt hoe langer hoe beter)
– Breng op smaak met peper, zout en 1 eetlepel sambal