Vandaag heb ik een heerlijke stoofpot voor jullie en niet gemaakt met bier of rode wijn, maar dit keer gemaakt met witte wijn.
En ik kan jullie vertellen dit is echt een heerlijk recept!!!!
Wat heb je nodig:
*50 gram roomboter
*1 schaal kippenpoten (1kilo)
*3 preien(gewassen en in ringen gesneden)
*4 geperste teentjes knoflook
*2 takjes tijm(alleen de blaadjes)
*250 ml droge witte wijn
*1 kippenbouillontablet
*1 bekertje creme fraiche
*1 bakje plattepeterselie(fijngesneden)
Hoe maak je het:
-Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 minuten rondom bruin.
-Neem de kippenpoten uit de pan en bak in het braadvocht de prei en de knoflook voor weer 4 minuten.
-Voeg de tijm, 250 ml wijn, 500 ml water en het kippenbouillontablet toe en leg de kip terug in de pan.
-Breng het geheel aan de kook en laten voor 30 minuten op heel laag vuur zonder deksel op de pan stoven.
-Neem de kip na 30 minuten uit de pan en laat iets afkoelen.
-Zet het vuur met de saus hoger en laat het kookvocht 10 minuten inkoken.
-Verwijder ondertussen het vel van de kip en pluk het vlees van het bot.
-Meng de creme fraiche door het kookvocht en doe de geplukte kip erbij en verwarm nog eventjes(niet laten koken!!)
-Bestrooi op het laatst met de fijngesneden peterselie.
Je kan dit gerecht serveren met alles wat je zelf lekker vindt….Lekker vers gesneden brood/noodles/rijst….maar wij eten dit het liefst met zelf gebakken aardappeltjes.