Het is weer tijd voor een heerlijk gerecht. Vandaag gaan we koken met iki bier!!!
Noodles met Kipfilet en Iki Bier
Iki bier is een fushionbier en mixt aziatische ingrediënten met Westers vakmanschap. Iki bier wordt namelijk gebrouwen in Nederland en België. Het basisextract van iki bier is groene thee. De ingrediënten van iki bier zijn 100% organisch en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische smaakversterkers en kleurstoffen.
Het gerecht van vandaag is Noodles met Kipfilet en Iki bier en is geschikt voor 4 personen.
Wat heb je nodig:
*1/2 flesje iki bier ginger
*2 teentjes knoflook
*2 eetlepels ketjap manis
*1 eetlepel tomatenketchup
*1 eetlepel chilisaus
*1 theelepel sesamolie
*2 kipfilets
*zak noodles
*1 paprika
*250 gram kastanje champignons
*3 bosuitjes
*sesamzaadjes
Hoe maak je het klaar:
-Snijd de kipfilets in blokjes.
– Maak een marinade van een 1/2 flesje iki bier ginger met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 eetlepels ketjap manis,1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel chilisaus en 1 theelepel sesamolie.
-Marineer in de marinade de blokjes kip voor 2 uur in de koelkast.
-Kook (als de kip lang genoeg gemarineerd heeft) de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking.
-Schep de kipfilet uit de marinade(bewaar de marinade) en bak in een wok pan de kipblokjes.
-Snijd de paprika en champignons in blokjes en voeg toe aan de kip en bak tot de champignons bruin en zacht zijn.
-Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en bak ze kort mee.
-Voeg de gekookte noodles en marinade toe en verwarm kort mee op hoog vuur.
-Bestrooi op het laatst met sesamzaadjes.
Serveer met een lekker ijskoud Iki Bier ginger!!!!
http://www.ikibeer.com